2012. április 9., hétfő

Tarte Flambée

Most a francia konyha egy remeke került terítékre, pontosabban az elzászi régió egy tradicionális étele, amit egyszerűen hagymás kenyérlángosnak fordíthatunk. A tésztája igazán vékony, így teljesen ropogós lesz, a feltét egyszerű és mégis tökéletes az ízhatás. Nekünk ízlett....


Hozzávalók:
2 dkg élesztő
75 dkg liszt
1-2 teáskanál cukor
1 evőkanál só
provence-i fűszerkeverék
víz

Tetejére:
10 dkg juhtúró
egy nagy doboz tejföl
30 dkg császárszalonna
4 fej vöröshagyma
4 fej lilahagyma
pár csepp citromlé
vörösbor (elhagyható)
só, bors

Elkeverjük az élesztőt 5 dkg liszttel, kevés langyos, cukros vízzel, majd hagyjuk meleg helyen felfutni kb. egy óra alatt. Ezt követően hozzákeverjük a maradék lisztet, fűszereket és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Ismét félretesszük, hogy 1,5 óra alatt legalább duplájára megkeljen. 

A császárszalonnát felcsíkozzuk, teflon serpenyőben megpirítjuk, majd kiszedjük egy kis tálba. A visszamarad zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát (semmiképpen se piruljon meg), fűszerezzük és citromlével ízesítjük. Önthetünk rá kevés vörösbort is, melytől még pikánsabb íze lesz. A megkelt tésztát 7 felé osztjuk és egyesével kinyújtjuk olyan vékonyra amennyire tudjuk. Sütőpapírra tesszük, majd a juhtúróval elkevert  tejfölt a tetején eloszlatjuk. Megszórjuk a hagymával, a szalonnával és 200 fokon előmelegített sütőbe rácsra téve kb. 15-20 perc alatt készre sütjük . 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...