2012. november 15., csütörtök

Fetás - pirított mogyorós cékla



Hozzávalók:
1,5 kg cékla
20 dkg fetasajt
20 dkg hámozatlan földimogyoró
só, bors, provence-i fűszerkeverék
8-10 gerezd fokhagyma
olaj és szőlőmagolaj vegyesen

A céklát megmossuk és kb. 30 perc alatt előfőzzük. Ezt követően meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk és az olajjal, sóval, fűszerekkel összekeverjük. Ezután tepsibe helyezzük, a fokhagymát pár darabba vágva rászórjuk, majd 200-220 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Közben a mogyorót megpucoljuk, megpirítjuk, majd tálaláskor a sült cékla tetejére szórjuk. Végül feta sajttal a tetején tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...