2013. július 2., kedd

Belga csokoládétorta egy újabb ünnepi alkalomra

A sikeres államvizsgán túl,  végre megint birtokba vehetem a konyhát teljes aktivitásban. Rögtön két torta is készült, hiszen ünnepi alkalmak mindig adódnak. Először egy jól bevált csokis finomság született, immáron harmadik alkalommal, melynek ízesítésében az áfonya mellett most a lime dominált. 
Íme néhány kép és az elmaradhatatlan recept :)



Hozzávalók:
25 dkg étcsokoládé
6 tojás
13 dkg margarin
10 dkg cukor
5 dkg liszt
fahéj, szerecsendió, csipet só

A tetejére:
25 dkg mascarpone
15 dkg áfonya
3 lime  (2 lime leve, 1 lime héja, 1 lime vékonyan szeletelve)
1 fél citrom leve
porcukor ízlés szerint

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A csokoládét és a margarint hőálló edénybe tesszük és gőz fölött folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk, de óvatosan, hogy ne forrósodjon túl, csak éppen hogy elolvadjon. Ezt követően a tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáöntjük a lisztet, a fűszereket, a csokikrémet, végül finom mozdulatokkal beleforgatjuk a habot is. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. 180 fokon előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Még melegen kivesszük a formából és fejjel lefelé fordítva rácson langyosra hűtjük, majd visszafordítjuk. 
Közben a mascarponét a lime és a citrom friss levével összekeverjük, ízesítjük ízlés szerinti porcukorral és a lime reszelt héjával. Végül a kihűlt sütire kenjük. Megszórjuk a tetejét áfonyával és a vékony lime szeletekkel.

2 megjegyzés:

  1. Ez egyszerűen mesésen néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Elkészítettem, nagyon jó lett. Sikert arattam a páromnál vele. Neki cukrozott citromkarikákkal,leheletnyi barackszeletekkel és maradék csokiba mártott eperrel készítettem el. Úgyis zseniális volt. Köszi a receptet. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...