2013. július 3., szerda

Egy igazán belevaló "Csokoládétorta"

Nincs erre a tortára más szó csak az, hogy csoki csoki és még több csoki! A krém olyan vastag benne, mint egy újabb réteg piskóta, a tetején egy álom a roppanós kakaós keksz a vékony csokoládékrémes rétegével, az oldalán lévő pirított mandula, pedig összességében felelős az élményért ízekben és látványban egyaránt.



Hozzávalók:
6 darab tojás
14 dkg cukor
14 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor
1,5 evőkanál kakaópor
4 evőkanál olaj

Krém
50 dkg étcsokoládé
6 dl tejszín

Díszítés
1 doboz Neo vagy Oreo keksz
1 kis marék szeletelt mandula

A krémhez a tejszínt és az étcsokoládét egy lábosban összeforraljuk, majd ezt követően rögtön levesszük a lángról. Ekkor óvatosan megkóstoljuk és ízlés szerint adhatunk hozzá cukrot. Nekem 75%-os étcsokiból készült így kb. 3 evőkanál cukrot tettem hozzá. Ezt követően hűteni kezdjük, majd langyosan már mehet is be a hűtőbe pár órára.
Közben megsütjük a piskótát. Ehhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd a sárgátját keverjük ki a cukorral és az olajjal. Utóbbihoz hozzáadjuk a sütőporos és kakaóporos lisztet, majd óvatos mozdulatokkal  beleforgatjuk a habot is. Egy 24cm-es tortaforma alját kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát beleöntjük. 175 fokon előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 50 perc). 
A csokoládékrémet kivesszük a hűtőből és habverővel felhabosítjuk. A kész piskótát miután kihűlt kettévágjuk, a krém 2/3-át beletöltjük, a maradékkal pedig kívülről bevonjuk. A tetejére halmozzuk a kekszeket, végül a mandulát aranybarnára megpirítjuk, kézzel összemorzsoljuk és az oldalát is feldíszítjük. Mehet vissza a hűtőbe. Fogyasztás előtt érdemes egy kicsivel előbb kivenni, hogy a krém puhább legyen. 

2 megjegyzés:

  1. De gyönyörű!!! ...és milyen finom lehetett! 50 dkg étcsoki? Hűha, valóban csupa csokis álom. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...