2012. július 25., szerda

Tandoori csirke, joghurtos nyári salátával

Az indiai konyha egyszerűen levett a lábamról, mivel imádom a fűszeres ételeket és szerencsére ebből nincs hiány. Tandoor sajnos nem áll rendelkezésemre, így maradt a sütő, de ezt az általuk használt pácot ki kellett próbálnom.... :)




Hozzávalók:
6 db csirkecomb (felső)
2 dl joghurt
10 gerezd fokhagyma
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál curry por
1 teáskanál chili por 
1 teáskanál só
fél teáskanál feketebors
fél teáskanál gyömbér
fél dl olívaolaj vagy szőlőmagolaj
egy egész citrom leve

A csirkecombokat lemossuk, bevagdossuk a tetejét és félretesszük. A joghurtot összekeverjük a fűszerekkel és az egészen kicsire aprított fokhagymával. Hozzáöntjük egy citrom kifacsart levét, az olajat és ebbe helyezzük bele az előkészített combokat. Egy éjszakán keresztül pácoljuk.


Másnap egy tepsibe rácsot helyezünk, rárakjuk a combokat és előmelegített sütőben 180 fokon kb. egy óra megsütjük, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5-8 perc alatt készre megpirítjuk.

Saláta hozzávalói:
egy fej jégsaláta
egy db kígyóuborka
5 db paprika
2 db ökörszív paradicsom
4 db kicsi sárga paradicsom
egy fej lilahagyma
egy doboz konzervkukorica
natúr joghurt
só, bors, olívaolaj

A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük és egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a kukoricát, a fűszereket, az olívaolajat és hűtőben pihentetjük.


Tálaláskor natúr joghurtot csorgatunk a tetejére és az elkészült csirkével tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...