2013. március 9., szombat

Pizza, ahogyan mi szeretjük

A legvékonyabb és legropogósabb pizza, amit életemben ettem. Úgy érzem ezt a receptet nem kell tovább fejleszteni, mert mindig ilyennek képzeltem a megfelelőt. A sok feltét, a friss hozzávalók és a megunhatatlanul ropogós tészta a fogunk alatt. Ezek után bármilyen pizzéria háttérbe kerülhet, persze csak ha nem rajongtok a sok és vastag tésztáért. :)



Hozzávalók (4darabhoz):
2 dkg élesztő
75 dkg liszt
1-2 teáskanál cukor
1 evőkanál só
borsikafű, majoránna, rozmaring, bazsalikom, oregano
víz

Feltét:
3 szem paradicsom
2 fej lilahagyma
2 nagyobb fej gomba
1 fej vöröshagyma
1 kevés cukkini
1 doboz vörösbabos kukorica konzerv (natúr, nem a paradicsomos)
1 üveg sűrű paradicsompüré (kb. 3dl)
2-3 gerezd fokhagyma
egy kis konzerv tonhal 
kevés szárazkolbász, sonka
sajt
só, bors, cukor, majoránna, rozmaring, bazsalikom, oregano

Elkeverjük az élesztőt 5 dkg liszttel, kevés langyos, cukros vízzel, majd hagyjuk meleg helyen felfutni kb. egy óra alatt. Ezt követően hozzákeverjük a maradék lisztet, fűszereket és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Ismét félretesszük, hogy 1-1,5 óra alatt legalább duplájára megkeljen. A megkelt tésztát 4 felé osztjuk és egyesével kinyújtjuk olyan vékonyra amennyire tudjuk. Sütőpapírra tesszük, majd rácsra helyezzük és mehetnek rá a feltétek.
Ehhez a paradicsompürét ízesítjük sóval, borssal, cukorral, majoránnával, rozmaringgal, bazsalikommal, oregánoval és a fokhagymával. A gombát megpucoljuk, felszeleteljük és kevés hagymás olajon rövid idő alatt megpároljuk. Az egész paradicsomot és egy kis darabka cukkinit megmossunk, majd vékonyan felszeleteljük a kolbásszal és lilahagymával együtt. Végül sajtot reszelünk, a konzerveket kinyitjuk és mehetnek ízlés szerint a pizzára.
200 fokon előmelegített sütőben, így rácsra téve kb. 13 perc alatt készre sütjük (gáz sütő esetében).
A végeredmény felejthetetlen :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...