2013. április 28., vasárnap

Mogyoróvajas - mandulás keksz

Hihetetlenül finom, kívül ropog, belül omlik, olyan amilyennek egy igazi keksznek lennie kell. Amennyiben nem fogyna el rögtön, dobozban tárolva, napról-napra puhábbá válik. A recept nem az enyém, csak rábukkantam keresgélés közben, de muszáj megosztanom veletek. :)
Az alap hozzávalók arányai nagyon jók, ezen felül, pedig bármi tehető hozzá. Nekem most mandulám maradt a polcon, így azzal gazdálkodtam, majd tálaláskor kenhető még a tetejére nutella, lekvár, aki merész annak akár sós mogyorókrém is



Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg mogyoróvaj (enyhén sózott)
16 dkg cukor
10 dkg margarin
1 tojás
2 evőkanál tej
2 kis marék szeletelt mandula
1 kávéskanál sütőpor
fél kávéskanál szódabikarbóna

kristálycukor a hempergetéshez

A mogyoróvajat habosra keverjük a margarinnal és a cukorral. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, a tejet, majd a maradék száraz hozzávalókat is egymással elkeverve, összeforgatjuk az egész masszát. Ezután golyókat formálunk belőlük, amiket kicsit meglapítunk, majd a cukorban megforgatjuk őket. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Szia, nézz be hozzám, van ott neked valami. Remélem örülni fogsz neki!
    piroskonyha.blogspot.hu

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...