2013. június 2., vasárnap

Spárgás - tejszínes spagetti

Spárga eddig még soha nem került a konyhámba, de nem is értem, hogy miért! Pedig egy nagyszerű alapanyag. Az elkészítési ideje rövid, az íze zsenge és különleges. 
Elsőre egy tejszínes spárgás spagettit készítettem belőle, egy kis húsos szalonnával ízesítve. Majd azóta már spárgás omlett is készült reggelire, de sajnos a fényképező nem volt kéznél. Legközelebb ilyet hibát nem vétek. :)



Hozzávalók:
1 csomag zöld spárga
40 dkg spagetti
kb. 4 dl főzőtejszín
2 marék húsos szalonna felcsíkozva
2 szelet tarja felvágott
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
kb. fél - 1 dl száraz vörösbor
szőlőmagolaj
só, bors, cukor, szerecsendió, borsikafű

A spárgát megmossuk, az alsó végeit kicsit levagdossuk, az oldalát 2/3 magasságig meghámozzuk, majd felvágjuk 2-3 cm-es darabokra. A spárga csúcsát külön tálba tesszük, mert annak elég kevesebb idő a pároláskor. A hagymákat szintén megpucoljuk, a fokhagymát felkarikázzuk, a többit apróra kockázzuk.A tarja felvágottat nagyobb darabokra csíkozzuk, majd a szőlőmagolajon megpirítjuk a húsos szalonnával együtt. Hozzádobjuk a lila és vöröshagymát, amit üvegesre párolunk, majd a fokhagymával is átforgatjuk. Ezután jöhet hozzá a spárga feldarabolt szára, a vörösbor, a fűszerek ízlés szerint és fedő alatt kb. 5 perc alatt készre pároljuk közepes lángon. Végül hozzákeverjük a spárga csúcsait is és további 3 perc párolás. Felöntjük a tejszínnel és egy-két perc alatt el is készül. 
Ekkor kifőzzük a spagettit sós vízben, majd mikor elkészült hozzáforgatjuk a tejszínes-spárgás feltéthez. Én egy rövid ideig még állni hagytam az elkészült ételt, hogy a tészta egy kissé magába tudja szívja a tejszínt. Ezt követően tálaltam. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...