2012. május 2., szerda

Jégsaláta egyszerűen



Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
1 darab krinolin
10 dkg medve sajt
1 gerezd fokhagyma
só, bors

Öntethez:
1 tojás sárgája
kb. 2,5 dl olaj
egy evőkanál mustár
cukor ízlés szerint
pár csepp citromlé
só, bors
tejföl

A jégsalátát megmossuk, felszeleteljük, majd hozzádaraboljuk a krinolint és a sajtot. Aprított fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük. 
Az öntethez a tojássárgáját felverjük a fokozatosan csurgatott olajjal, majd citromlével, cukorral, mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Attól függően, hogy milyen állagot és íz erősséget szeretnénk elérni tejfölt adunk hozzá. Végül a salátával összekeverjük. Amennyiben sok az öntet, egy kis üvegbe téve pár napig eláll a hűtőben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...