2013. február 23., szombat

Csokoládés muffin vaníliakrémmel és aszalt gyümölccsel

 Baráti beszélgetés mellé egy kitűnő édesség, mely fokozza a pillanatot :)kis este volt!



Hozzávalók (18 darabhoz):
15 dkg liszt
8 dkg rétesliszt
20 dkg margarin
18 dkg cukor
10 dkg étcsoki (70%-ost használtam)
6 dkg kakaópor
kb. 3 dl tej
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál vanília aroma

Krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
6 evőkanál cukor
16 dkg margarin
1 kávéskanál vanília aroma
kevés sárga ételfesték (zseléset használok, amiből nagyon kevés is elég)
aszalt gyümölcs (esetemben mazsola és szilva)
kevés vodka a gyümölcs áztatásához vagy alkoholos tartalmának elkerülése végett lehet egy kevés víz pár csepp aromával

A csokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit. Először a folyékony alapanyagokat keverjük el, ezután pedig a száraz hozzávalókkal sima tésztává dolgozzuk össze egy habverő segítségével. A sütőt előmelegítjük 170 fokra és a szilikonos sütőformában egyenletesen elosztott adagokat 20-22 perc alatt készre sütjük.
Amíg sül a muffin a pudingot elkészítjük a szokásos módon, csak kevesebb tejjel, azaz 4 dl-el. Miután elkészült ízesítjük vanília aromával, kihűtjük, végül felhabosított margarinnal elkeverjük és megszínezzük minimális ételfestékkel. Kevés vodkába áztatott és apróra vágott aszalt szilvával, mazsolával fokozzuk, végül a félbevágott muffinokat megtöltjük a krémmel.
Kihűtjük és ezt követően fogyasztható.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Most járok nálad először, szuper kis receptjeid vannak, és a fotók is nagyon szépek! De elnézve a másik blogodat, ez nem is meglepő!:)
    Viszont ha jól láttam, nem sok kommentet kapsz... nem értem miért, persze ízlések és pofonok, de nekem tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, köszönöm szépen. Örülök, hogy tetszenek a receptek, a fotók és hogy rátaláltál a blogomra. Jó olvasgatást és nézelődést :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...