Hozzávalók:
Pácolás
4 alsó és 4 felső comb
2 dl joghurt
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál curry por
1 kávéskanál őrölt cayenne bors
1 citrom leve
só, bors
fél dl olívaolaj
1 kápia paprika
1 zöld kaliforniai paprika
1 db papadicsom
2 teáskanál édes darált paprikakrém
friss borsikafű
pár marék mirelit zöldbab
Rizs:
egy bögre jázminrizs
só, fahéj
olaj
Saláta:
jégsaláta
kígyóuborka
kukorica
fokhagymás tejföl
A csirkecombokat lemossuk, a joghurtot összekeverjük a fűszerekkel és az egészen kicsire aprított fokhagymával. Hozzáöntjük az olajat, a citrom levét és ebbe helyezzük bele az előkészített combokat pácolódni, akár egy egész éjszakára. A húst hőálló edénybe helyezzük, hozzáadjuk a felaprított paprikákat, a feldarabolt paradicsomot, a paprikakrémet és a friss borsikafüvet. 190 fokon előmelegített sütőben készre sütjük. A legvégén a zöldbabot hozzákeverjük és pár perc alatt ropogósra főzzük.
A rizst megmossuk, egy lábosban kb. 1,5 bögre vízzel és egy kevés olajjal felöntjük. Sóval és fahéjjal ízesítjük, felforraljuk, majd egy állandó éppen meleg hőfokon tartva hagyjuk, hogy megpuhuljon.
A salátához a zöldségeket feldaraboljuk, összekeverjük és fokhagymás tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése