2014. október 25., szombat

Sült fokhagymás, rukkolás ágyon tálalt aszalt paradicsomos-mozzarella parasztsonkába tekerve, mézes mustáros öntettel tálalva



Hozzávalók: (4 főre)

20 dkg egész mozzarella
2 db aszalt paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál vaj
8 szelet vékonyan szeletelt parasztsonka
8 marék rukkola
bors, oregánó
8 db fogpiszkáló

Öntethez:
4 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
só, bors

Tálalás:
4 vékony szelet barna kenyér

A mozzarellát felszeleteljük, ezekre a szeletekre rátesszük a 4 részre vágott aszalt paradicsomok egy-egy darabját. Beletekerjük a sonkába, fogpiszkálóval összefogjuk és megfűszerezzük kívülről. Ezt követően a fokhagymákat is felszeleteljük, a vajon aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. 
Jöhetnek a sonkatekercsek. A vajon kívülről pirosra sütjük pár perc alatt, közben a rukkolát megmossuk és lecsepegtetjük. Az öntethez a mézet és a mustárt simára keverjük, fűszerezzük. Tálaláskor a rukkolát a tányér közepére halmozzuk, megszórjuk a sült fokhagyma szeletekkel és a tetejére helyezzük a mozarella tekercseket. Végül az öntetből csepegtetünk a tetejére. Amennyiben nem előételként fogyasztjuk barna kenyeret is adhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...