2014. október 25., szombat

Sóágyon sült csirke karfiolpürével és édesburgonya chipsszel




Hozzávalók:
1 egész csirke
2 kg só

Édesburgonya chips:
4 nagy szem édesburgonya
keményítő
olaj

Karfiol püré:
2 kisebb karfiol
1 evőkanál sajtkrém
1 kisebb szál újhagyma
só, bors, szerecsendió
vaj
tejszín

A csirkét lemossuk és egy tepsiben előkészített sóágyra fektetjük. 190 fokon sütni kezdjük. Mire kívülről kellően pirult szint kap, már biztosak lehetünk, hogy a csontokon lévő hús is megpuhult. A sónak köszönhetően, pedig igazán szaftos marad minden egyes része. Ebben a kész állapotban kivesszük, hogy tálalás előtt egy rövid ideig még pihentetni tudjuk. 
Közben az édesburgonyát megpucoljuk és egy zöldséghámozó segítségével vékonyan szeleteljük. Kevés keményítővel megszórjuk, majd kisebb halmokat formázva forró olajban hirtelen kisütjük. 
A püréhez a karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és kb. két evőkanál olvasztott vajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Mikor megpuhult levesszük a tűzről és összepürésítjük a sajtkrémmel, kevés tejszínnel, valamint a felaprított újhagymával.
Tálaláskor felkarikázott zöldhagymával és rukkolával színesíthetjük a tányért. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...