2012. február 2., csütörtök

Céklás brownie, narancsos-joghurtos habbal

Nem bírtam megállni, hogy ne próbáljam ki a csoki és cékla párosítását, hiszen tudjuk, hogy a legmerészebb kísérletekből születhetnek meg a legjobb dolgok, ez így is lett.



Hozzávalók:
15 dkg cékla
18 dkg étcsokoládé legalább 60%-os
6 dkg margarin
10 dkg cukor
3 dkg keményítő
2 dkg kakaópor
6 dkg mandula
2 tojás
fél kávéskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliaaroma

1 narancs és 1 citrom héja
1 narancs leve
2 doboz édes natúr joghurt
kevés cukor
tejszínhab

A céklát megfőzzük míg puha nem lesz kb. egy óra alatt. Ezt követően meghámozzuk és botmixerrel pürésítjük. A csokit a vajjal felolvasztjuk, majd a céklához keverjük. Hozzáadjuk a tojást, cukrot, kakaóport, keményítőt, sütőport, vanília aromát és végezetül a darált mandulát. Habverővel összekeverjük, hogy egységes masszát kapjunk. A sütőt előmelegítjük, a tésztát egy kisebb kapcsos tortaformába tesszük (alján sütőpapírral béleljük) és eleinte 200 fokon kb. 10-15 percig, majd levéve a hőmérsékletet 180 fokra további kb. 15-20 percig sütjük. Akkor lesz jó, ha a tortába szúrt tű tiszta marad, már nem ragad rá semmi. 
Közben a narancs és citrom héját lereszeljük, majd a narancs levét kifacsarva a joghurthoz adjuk. Jól elkeverjük, ízlés szerint kevés cukorral édesítjük, de kicsit maradjon savanykás, hogy jól kompenzálja a csoki édességét. Végül egy nagy adag tejszínhabot hozzákeverve érjük el a tökéletes állagot és könnyedséget. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...