2012. február 2., csütörtök

Céklás előétel

A cékla eddig a nem fogyasztott kategóriába tartozott nálam, majd egy hete készítettem el ezt a finomságot és mondanom sem kell, azóta egyik kedvenc alapanyagom lett! Így továbbra is próbálkozni fogok, hogy még mit lehet kihozni ebből a furcsa színű zöldségből...

Első receptem egy igazán finom céklás feltét, mely tálalható előételnek, míg az ebéd elkészültén ügyködünk...


Hozzávalók:
3 cékla (kb. 1,3 kg)
6 gerezd fokhagyma
3 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2-3 teáskanál mustár
3 teáskanál citromlé
só, bors, szerecsendió

4 db magvas barna kifli

A céklákat alaposan megmossuk, lesikáljuk, majd rácsra téve előmelegített sütőben (200 fok) kb. 60 perc alatt héjában megsütjük. Ezt követően meghámozzuk és felkockázzuk. A fokhagymát felaprítjuk, elkeverjük a majonézzel, tejföllel, mustárral és fűszerekkel, végül pedig összekeverjük a céklával. Hűtőbe téve állni hagyjuk, majd fogyasztás előtt megpirítjuk a felkarikázott magvas barna kifliket, megkenjük vajjal és ráhalmozzuk a céklát. Őrölt borssal a tetején tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...