2012. február 13., hétfő

Sárgabarackos, habos és palacsinta

Igazán édes, habos és nem "súly" kímélő desszert, mert néha engedni kell a csábításnak....



Hozzávalók:
22 dkg liszt
2 dkg porcukor
1/2 l tej
2 tojás
1-2 teáskanál olaj
1 evőkanál víz
1 csipet só

Töltelék:
1 doboz natúr joghurt
1 zacskó habpor vagy egy doboz tejszín
1 citrom reszelt héja és egy kevés leve
kb. 3-4 evőkanál házi sárgabarack lekvár (darabos)
méz
karamellizált mandula vagy mogyoró (elhagyható)

A palacsinta száraz hozzávalóit összeöntjük, habverővel hozzákeverjük a tojást, majd fokozatosan adagolva a tejet is. Miután teljesen sima, folyékony a tészta állaga, mehet hozzá a víz és olaj is. Fél órán át hűtőbe téve pihentetjük, ezt követően pedig teflon bevonatú palacsintasütőben olaj nélkül kisütjük.

A töltelékhez a joghurtot elkeverjük a reszelt citrom héjával, ízlés szerint hozzáadjuk a lekvárt, illetve a citrom levét. Amennyiben nem lenne elég édes mézzel kiegészíthetjük. Végül felverjük a tejszínhabot és hozzákeverjük.
Utolsó lépésben kevés karamellizált mandulát vagy mogyorót mozsárban összetörünk és a palacsintába töltött krémre szórjuk. Tálaláskor pár szem aszalt áfonyát hinthetünk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...