2012. február 2., csütörtök

Tejfölös zöldségágyon sült csirkemell és tengeri halfilé

A legjobb mércéje ennek a finomságnak, hogy tesóm zöldségellenességét sikeresen megtörte, hiszen legnagyobb csodálatomra egy óriási tányérral elpusztított belőle és persze a barátoknak is ízlett :)


Hozzávalók:
60-70 dkg csirkemellfilé
40 dkg tengeri halfilé
50 dkg "zöld" zöldbab
2 doboz konzerv kukorica
3 nagy gerezd fokhagyma
másfél nagy doboz tejföl
1 teáskanál liszt
szójaszósz
olaj
só, bors, borsikafű, kakukkfű, provence-i fűszerkeverék

A csirkét és halat nagyobb darabokra vágjuk, majd a fűszeres, olajos, szójaszószos keverékben összeforgatjuk. Teflon serpenyőben először a csirkemellet, majd a halat megpirítjuk, hogy szép színt kapjon és fedő alatt egy pár perc alatt puhára pároljuk. Ezt követően kiszedjük egy tálba és helyükre öntjük a kukoricát, a zöldbabot, a felaprított fokhagymát és fedő alatt ezeket is puhára pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, majd a tejfölt elkeverjük a liszttel, hozzáöntjük a zöldségekhez, végül pedig összekeverve egy tepsibe szétterítjük. Rárakosgatjuk a húst, a halat és forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. 
Tálaláskor lehet mellé spagettit vagy rizst is kínálni, de önmagában is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...