2012. december 26., szerda

Csokoládés pöfeteg



Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
2 tojás
fél evőkanál fahéj
fél teáskanál sütőpor
csipet só

Hempergetés: 10 dkg porcukor

A lisztet a kakaóporral, fahéjjal, sütőporral és csipet sóval összekeverjük. A tojást 10 dkg porcukorral felhabosítjuk világosodásig, a csokit pedig gőz fölött a vajjal felolvasztjuk. Ezután minden hozzávalót összedolgozunk és hűtőben egy órát pihentetjük. 
A sütőt előmelegítjük 180 fokon, diónyi golyókat formálunk a tésztából és porcukorban meghempergetve, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd kb. 10-15 perc alatt készre sütjük őket.
Dobozban tárolva tökéletesen alkalmas előre elkészített karácsonyi aprósüteménynek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...