2012. december 27., csütörtök

Forralt bor ünnepi külsőben


Hozzávalók:
1 üveg félédes vörösbor
3 dl 100% narancslé
3 dl 100% almalé
1 narancs
5 evőkanél méz
2 evőkanál mazsola
szegfűszeg, szerecsendió, fahéj
egy zacskó vaníliás cukor

A vörösbort, a narancslét és az almalét összeöntjük egy lábosban. Közben a narancsot nagyobb darabokra vágjuk és a mazsolával, mézzel, vaníliás cukorral, fűszerekkel együtt a folyékony hozzávalókhoz keverjük. Feltesszük nagy lángon és forralunk rajta egy-két percet, majd kínálhatjuk is. De az sem baj, ha állni hagyjuk egy napot, mert az ízek csak még jobban összeérnek. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...