2012. december 6., csütörtök

Mogyorós-csokis keksz

Mert a mikulás nem csak alapanyagokat hozhat, hanem kész süteményt is. Egy kis mogyoró, csoki és fahéj felhasználásával egy gyorsan elkészíthető apróság. 


Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg margarin
10 dkg mogyoró
10 dkg étcsoki
2 tojás
3 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília aroma
1 teáskanál fahéj

10 dkg cukrot enyhén karamellizálunk, hozzáöntjük a mogyorót és grillázst készítünk belő egy rövid pirítás alatt. Ezt követően kihűtjük, mozsárban apró darabokra törjük, majd az étcsokoládét is feldaraboljuk. A margarint habosra keverjük a maradék cukorral, vanília aromával és tojásokkal. A száraz hozzávalókat külön összevegyítjük, majd a margarinos keverékkel sűrű masszát készítünk. 
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tésztából hideg vizes teáskanállal egyenként diónyi nagyságú gombócokat helyezünk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Érdemes nagyobb távolságokat hagyni, mert legalább duplájára növekszik. Végezetül 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...