2012. március 5., hétfő

Mustáros-tejszínes csirkecomb



Hozzávalók:
2 db csirkecomb
1-1,5 dl főzőtejszín
3 evőkanál mustár
6 gerezd fokhagyma
2 db nagy vöröshagyma
3 nagy krumpli
szójaszósz
olaj
vaj
só, bors, provence-i fűszerkeverék, borsikafű, kakukkfű, szerecsendió
petrezselyem

A csirkecombokat bepácoljuk szójaszósz, olaj, só, bors, provence-i fűszerkeverék, borsikafű, kakukkfű és szerecsendió keverékébe. Betesszük hűtőbe, majd egy kisebb tálban elkeverjük a tejszínt, a mustárt és a 6 gerezd fokhagymát felaprítva. Kb. fél óra pácolódás után egy kisebb tepsibe helyezzük a húsokat, ráöntjük a páclevet, majd a tejszínes-mustáros öntetet is. Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt puhára pároljuk, majd további kb. 15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. 


Eközben a krumplit megmossuk és vízben addig főzzük, míg megpuhul (villával ellenőrizzük a keménységét), majd meghámozzuk és kockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Egy wok-ban kevés vajon megfonnyasztjuk, közben sózzuk, borsozzuk. 


Ezután hozzáadjuk a felkockázott főtt krumplit és addig pirítjuk, míg kívülről el kezd kérgesedni.


A legvégén pedig egy marék petrezselymet szórunk a tetejére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...