2012. március 9., péntek

Tejszínes csirkemáj spagetti ágyon, pirított magokkal

Pikk-pakk elkészülő ebéd, amikor nincs időnk órákat ellenni a konyhában. A felhasznált alapanyagok teljes összhangja, a pirított magok különleges ízhatása és a reszelt citromhéj által elért enyhe citrusosság jellemzi. 


Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj
2 marék spagetti
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2-3 dl főzőtejszín
tökmag, szezámmag, szeletelt mandula
olívaolaj
só, bors, kakukkfű
petrezselyem
egy-két citrom reszelt héja

A spagettit sós vízben kifőzzük, majd miután leszűrtük róla a vizet, kevés olívaolajon megfuttatjuk. Eközben a hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagymát pedig felaprítjuk. A különböző magokat megpirítjuk és félretesszük. Egy teflon serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát, majd hozzákeverjük a felcsíkozott májat és a fokhagymát. Ekkor lehet fűszerezni sóval, borssal, kakukkfűvel. Kb. 5 perc alatt, folyamatosan kevergetve meg is puhul a máj. Hozzáöntjük a tejszínt és fél percig együtt főzzük vele. Legvégül a felaprított petrezselymet és a reszelt citrom héját rászórjuk, majd tálaláskor pedig ráhalmozunk a pirított magokból.

1 megjegyzés:

  1. nagyon omlószra sikeredett ez az étel csoda:)
    Miközben ettem zokogtam.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...