2012. március 5., hétfő

"Oreo Cookies" mindig jó, ha akad egy dobozban...

Gasztro blogokat olvasgatva, sok helyen rábukkantam erre az édességre, amit igen erőteljes dicséretek öveztek. Így gondoltam, ezt nekem is ki kell próbálnom, hiszen minden alapanyag adott volt itthon. A kész krémes kekszek valóban igazi mennyei falatkák, így csak ajánlani tudom mindenkinek, mert ezt muszáj megkóstolni....


Hozzávalók:
15 dkg liszt
20 dkg porcukor
10 dkg kakaópor
15 dkg margarin
2 kisebb tojás
1 teáskanál vanília aroma
1 csipet só

Krémhez:
12 dkg vaj
12 dkg porcukor
8 evőkanál tejszín
1 evőkanál vanília aroma

A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. Ezt követően a száraz hozzávalókat összeöntjük, majd a masszával elvegyítjük. Hűtőbe téve 20 percig pihentetjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3mm vékonyra, majd amennyire tudjuk lesöpörjük a tészta tetejéről a lisztet és pogácsa szaggatóval kerek formákat alkotunk. Egy műanyag dobozba sütőpapírral elválasztva lerétegezzük és mélyhűtőbe helyezzük negyed órára. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve, 160-180 fokos előmelegített sütőben megsütjük kb. 10-15 perc alatt.
A krémhez habosra keverjük a vajat a cukorral, vanília aromával, majd a tejszín hozzáadásával érjük el a megfelelő állagot. Hűtőben pihentetjük, míg a kekszek teljesen kihűlnek a megtöltéshez. A kész "Oreo" fémdobozban, hűtőbe téve pár óra alatt megpuhul. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...