2012. augusztus 15., szerda

Belga csokoládétorta citromos mascarponéval és áfonyával




Hozzávalók:
25 dkg étcsokoládé
6 tojás
13 dkg margarin
10 dkg cukor
5 dkg liszt
fahéj, szerecsendió, csipet só

A tetejére:
20-25 dkg áfonya
25 dkg mascarpone
1 citrom héja és egy félnek a leve
porcukor

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A csokoládét és a margarint hőálló edénybe tesszük és gőz fölött folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk, de óvatosan, hogy ne forrósodjon túl, csak éppen hogy elolvadjon. Ezt követően a tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáöntjük a lisztet, a fűszereket, a csokikrémet, végül finom mozdulatokkal beleforgatjuk a habot is. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. 180 fokon előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen kivesszük a formából és fejjel lefelé fordítva rácson langyosra hűtjük, majd visszafordítjuk. 
Közben a mascarponét a citromhéjjal, a fél citrom levével, valamint ízlés szerinti porcukorral összekeverjük és a kihűlt sütire kenjük. Éles késsel felszeleteljük, majd a megmosott áfonyával megszórjuk a tetejét. 

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...