2014. január 1., szerda

Sült pulyka cseresznyeszósszal, fűszeres sütőtökkel

Egy újabb módja a megmaradt karácsonyi pulyka tálalásának.


Hozzávalók:
Sült pulyka maradéka az ünnepi asztalról (Receptje itt található!)
1 közepes üveg cseresznyelekvár
1 kisebb sütőtök
6 gerezd fokhagyma
só, bors, kakukkfű, rozmaring
olaj

A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk és egy sütőtálba tesszük. Megszórjuk a fűszerekkel és a megpucolt, félbevágott fokhagymákkal. Pár kanál olajat öntünk hozzá, átkeverjük és 190 fokon előmelegített sütőben készre sütjük. (kb. 30 perc). 
Közben a maradék pulykát egy serpenyőben kevés vajon átpirítjuk, hozzáöntjük a lekvárt és összeforraljuk pár perc alatt.Végül tálalhatjuk is a kész ételeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...