2014. január 1., szerda

Narancsos-rumos mézeskalács

Karácsonykor több tortával és egyéb édességekkel is készültem, mégis gyorsabban fogytak, mint azt előre terveztem. Bezzeg az egyszerű mézeskalács már nem is kellett nagyon senkinek a sokkal erőteljesebb finomságok mellett, így szép lassan felhasználásra kerültek.
Az idei év kedvence a Mézeskalácsos Túró Rudi torta három nap alatt eltűnt, és a megmaradt gesztenyetortát, rumos golyót, csokis pöfeteget, mézeskalácsot  kevésnek találtam, a vendégek csak nem fogyó száma végett, így kitaláltam egy negyed órás szuper édességet, melynek ízvilága egyértelműen karácsonyi, az állaga könnyű és habos, az enyhén savanykás hatásától, pedig igazán fogyaszthatóvá válik az ünnepekkor.



Hozzávalók:
30 db kész mézeskalács
1 nagy pohár tejföl
4 dl tejszín
6 evőkanál porcukor
2 narancs leve
fél citrom leve
2 evőkanál rum
vanília aroma
1 tasak zselatin fix

A tejfölt robotgép segítségével felhabosítjuk a cukorral, a narancs és a citrom levével, valamint ízesítjük a vanília aromával és a rummal. A tejszínt enyhén felverjük, majd hozzákeverjük a tejfölös krémhez és az egészhez hozzáadjuk a zselatin fixet. Ekkor előveszünk egy tálat és a krém felét beleöntjük. Elsimítjuk az első réteg tetejét és elhelyezünk rajta 15 mézeskalácsot, hogy arányosan befedje. Ezt követően jöhet a másik adag krém a tetejére, majd erre is a 15 darab mézeskalács. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...