2014. január 1., szerda

Madártej ünnepekkor




Hozzávalók:
1,5 l tej
4 tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
1-2 teáskanál vanília aroma
1-2 evőkanál rum vagy aroma
fahéj

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat keverjük el a cukorral, a vanília aromával és a liszttel. Közben a tejet felforrósítjuk, a tojásfehérjékből evőkanál segítségével habgaluskákat szaggatunk bele és lassú forrás közben pár perc alatt az egyik, majd megfordítva a másik oldalát is készre gőzöljük. Kiszedjük őket egy hőálló tálba és mehet bele a következő adag, ezt addig folytatva, míg elfogy a nyers tojáshab. Végül a tejjel összeforraljuk a tojássárgából készült alapot is, mely pár perc forralást követően elkészül. Ekkor hozzáadjuk a rumot és az egészet ráöntjük a habgaluskákra. Egy éjszaka alatt kihűtjük, majd tálaláskor kevés fahéjjal szórjuk meg a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...