2014. január 7., kedd

Paradicsomos zöldséges rakott tészta malacsülttel

Megkívántam a paradicsomos tésztát sok-sok zöldséggel, melyet az új évről megmaradt malacsült felhasználásával tettem pikánsabbá. Ha épp nincs maradék, akár egy egyszerű csirkemellel is könnyen elkészíthető, de a hús elhagyásával is egy tökéletes fogás lehet.



Hozzávalók:
2 szelet malacsült
50 dkg penne tészta
3 kis konzerv sűrített paradicsompüré
3 szem paradicsom
1 szál répa
4 marék mirelit mexikói zöldség mix
3 evőkanál ketchup
5 gerezd fokhagyma
egy szelet szalonna
1 nagy fej lilahagyma
kb. 2 dl fehérbor
kb. 15 dkg reszelt sajt
só, bors, cukor, majoranna, oregano, borsikafű, szerecsendió
olaj
víz

Első lépésként sós vízben kifőzzük a tésztát. Ezalatt a szalonnát és a malacsült szeleteket felkockázzuk, majd kevés olajon elkezdjük pirítani az időközben összeaprított lilahagymával együtt. Közben a paradicsomokat, valamint a répát felkockázzuk és szintén mehet a lábos tartalmához. Párszor megkeverve hagyjuk levet engedni, utána hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a ketchupot, végül a fokhagymával, fűszerekkel ízesítjük. Felöntjük a borral és kb. 10 perc alatt készre főzzük. Ezt követően beleszórjuk a mirelit zöldség mixet és ismételten felforraljuk. A tűzhelyről levéve hozzáadjuk a sajt nagyobbik részét, majd a tésztával elkeverve egy enyhén kiolajozott sütőtálba tesszük. Tetejére ismételten sajt kerül és 190 fokon előmelegített sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt.

1 megjegyzés:

  1. Betting on casino games - Kadang Pintar
    Find everything you need for a game on the official web site. 1xbet korean We have listed what is available 카지노사이트 in 온카지노 a few categories.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...