2012. január 3., kedd

Mogyorós csirke kreáció


Hozzávalók:
1 egész csirkemellfilé
1 konzerv kukorica
répa, borsó
2-3 szál petrezselyem
15 dkg földimogyoró
1 fej hagyma
só, bors, borsikafű, kakukkfű, Chili con Carne fűszerkeverék

A csirkemellet felkockázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk, míg teljesen kifehéredik, közben sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük (borsikafű, kakukkfű), majd 10 perc alatt fedő alatt megpároljuk (ha szükséges egy kis vizet adhatunk hozzá). 
A hagymát felkockázzuk és kevés olajon pirítjuk, míg üveges nem lesz, majd hozzáadunk a Chili con Carne fűszerkeverékből ízlés szerint. Ezután jöhet a borsó és a felkockázott répa (mivel nem volt itthon friss így most mirelitet használtam). Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a földimogyorót és fedő alatt pároljuk, míg kicsit megpuhulnak a zöldségek (ha szükséges kis vizet önthetünk alá). Most jöhet hozzá a kukorica, amivel már csak pár percet főzzük, a tűzről levéve pedig a felaprított petrezselymet rászórjuk. A kész ételt főtt rizzsel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...