2012. január 16., hétfő

Cseresznyelekváros kekszgolyók karamellizált mandula burokban

Egy igazán egyszerű és mégis különleges édesség, amit tényleg bárki el tud készíteni.


 

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
4-5 dkg porcukor
10 dkg margarin
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál tej
12-13 evőkanál darabos cseresznyelekvár
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál rum (elhagyható)

Külső burok:
10 dkg szeletelt mandula
13 evőkanál cukor

A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral, porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezt követően elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejet és a lekvárt. Ízlés szerint egy-két evőkanál rummal is megbolondítható. Ezután félretesszük, míg elkészítjük a külső burkot.
A mandulát és a cukrot egy teflon bevonatú serpenyőben közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett összekaramellizáljuk, majd egy tányérba téve hagyjuk kihűlni. Ezt követően mozsárban apróbb darabokra törjük és a kézzel megformált kekszgolyókat ebben megforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...