2012. január 14., szombat

Téli cseresznyés pite

Mivel a nyáron eltett cseresznyék, még mindig sok helyett foglalnak a mélyhűtőben, ideje volt már felhasználni egy részét, így megszületett ez a remek édesség. Jó érzés januárban cseresznyés pitét enni, mely egy kicsit elrepít a közelgő tavasz irányába....


Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
18 dkg kockára vágott margarin
6 evőkanál hideg víz
2-3 evőkanál porcukor
csipet só

Töltelék hozzávalók:
80 dkg mélyhűtött cseresznye
13 dkg cukor
3 evőkanál liszt
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
4 evőkanál szeletelt mandula
4 dkg kockára vágott margarin
rum vagy rum aroma

A tészta száraz hozzávalóit összegyúrjuk a margarinnal, majd a hideg víz hozzáadásával még finoman átgyúrjuk. Ekkor még kicsit ragadós az állaga, de hűtőbe téve 15-20 perc pihentetés után tökéletes lesz. 
Az cseresznyét kiolvasztjuk, kimagozzuk, a mandulát megpirítjuk, majd az összes hozzávalót elkeverjük kivéve a margarint. A tésztát 0,5 cm vastagra  kinyújtjuk és felét egy pitesütő tál aljába nyomkodjuk. A kész tölteléket beletesszük, a tetejére rászórjuk a kockára vágott margarint, majd a maradék tésztával csíkokat vágva rácsozzuk. 180 fokon előmelegített sütőben 55-60 perc alatt készre sütjük. Érdemes a sütő aljába alufóliát tenni a kicsorgó lé miatt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...