2012. június 5., kedd

Tésztával töltött padlizsán




Hozzávalók:
2 db nagy padlizsán
40 dkg paradicsom
20 dkg penne tészta
10 dkg mozzarella
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
reszelt füstölt trappista
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
jégsaláta
só, bors, oregano, majoranna
olívaolaj

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd olajon megfuttatva félretesszük. A padlizsánokat kettévágjuk, kiszedjük a húsukat és felkockázzuk. A padlizsán üres belsejét és egy tepsit kiolajozunk, majd abban egymás mellé téve elrendezzük őket.
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a felvágott padlizsán belsőt is. 5 percig pirítjuk, közben a paradicsomot is feldaraboljuk, majd az idő leteltével hozzákeverjük. Fűszerezzük ízlésünk szerint és 10 perc alatt összepároljuk. Hozzáöntjük a félretett tésztát, alaposan átkeverjük, majd a padlizsánokat félig megtöltjük vele. Ezt követően felkarikázzuk a mozzarellát, egy sorban rápakoljuk és befedjük a maradék tésztával. 
Sajtot reszelünk, melyet összekeverünk kevés zsemlemorzsával és ráhalmozzuk a tetejére. 200 fokon előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor jégsalátát adunk mellé. 

4 megjegyzés:

  1. Igen az volt, kimondott nyári étel, érdemes kipróbálni :)

    VálaszTörlés
  2. padlizsánimádó vagyok,de tésztával még sose töltöttem, zöldségekkel és kuszkusszal szoktam leginkább, de ez is fincsi lehet.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg kuszkusszal nem ettem még, de kipróbálom majd :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...