Hozzávalók:
2 db nagy padlizsán
40 dkg paradicsom
20 dkg penne tészta
10 dkg mozzarella
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
reszelt füstölt trappista
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
jégsaláta
só, bors, oregano, majoranna
olívaolaj
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd olajon megfuttatva félretesszük. A padlizsánokat kettévágjuk, kiszedjük a húsukat és felkockázzuk. A padlizsán üres belsejét és egy tepsit kiolajozunk, majd abban egymás mellé téve elrendezzük őket.
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd a felvágott padlizsán belsőt is. 5 percig pirítjuk, közben a paradicsomot is feldaraboljuk, majd az idő leteltével hozzákeverjük. Fűszerezzük ízlésünk szerint és 10 perc alatt összepároljuk. Hozzáöntjük a félretett tésztát, alaposan átkeverjük, majd a padlizsánokat félig megtöltjük vele. Ezt követően felkarikázzuk a mozzarellát, egy sorban rápakoljuk és befedjük a maradék tésztával.
Sajtot reszelünk, melyet összekeverünk kevés zsemlemorzsával és ráhalmozzuk a tetejére. 200 fokon előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor jégsalátát adunk mellé.
Tálaláskor jégsalátát adunk mellé.
Ez finom lehet nagyon!! :-)
VálaszTörlésIgen az volt, kimondott nyári étel, érdemes kipróbálni :)
VálaszTörléspadlizsánimádó vagyok,de tésztával még sose töltöttem, zöldségekkel és kuszkusszal szoktam leginkább, de ez is fincsi lehet.:)
VálaszTörlésÉn meg kuszkusszal nem ettem még, de kipróbálom majd :)
Törlés