2012. január 4., szerda

Fűszeres steak burgonya nyári salátával


Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 evőkanál mustár
1-1 teáskanál kakukkfű, rozmaring, petrezselyem
1 teáskanál só
2 gerezd aprított fokhagyma
5-6 evőkanál olaj
paprika, paradicsom, uborka, fokhagyma
só, bors, olívaolaj

A krumplit meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Egy kis bögrébe összekeverjük a mustárt, aprított fokhagymát, fűszerek, olajat. Ráöntjük a fémtepsiben elterített burgonyákra, míg egyenletesen bevonja. 220 fokra előmelegített sütőben 3/4 óráig sütjük, néha fellazítjuk. Ezt követően összekeverjük 2 teáskanál pirospaprikával, majd 250 fokon negyed óra alatt megpirítjuk.
A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük, fűszerezzük, fokhagymát és pár csepp olívaolajat adunk hozzá, végül a burgonya mellé tálaljuk. 

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...