2012. január 10., kedd

Rétegzett narancshab

Egy gyors és finom édesség sütés nélkül, pillanatok alatt


Hozzávalók:
5 dl habtejszín
2-3 narancs mérettől függően
1 evőkanál darált keksz
2 evőkanál kakaós darált keksz
keksz vagy száraz sütemény feldarabolva
porcukor ízlés szerint

A habtejszínt felverjük és hozzáadjuk a porcukrot, attól függően ki mennyire édesen szereti, de figyelembe kell venni, hogy a narancs még savanyítani fog rajta. Bár számomra ez a kissé fanyar íz, most kimondottan üdítő volt. Tehát a narancsokat megmossuk, majd egy kevés héjat vékonyan levágunk és félretesszük a díszítéshez. A gyümölcs levét kifacsarjuk, majd hozzáadjuk a habhoz és tovább keverjük, de ne sokáig, nehogy kicsapódjon. A kész krémet lehet még tejföllel is párosítani, ki hogyan szereti. 
Végül veszünk négy üvegpoharat és elkezdjük a szintezést. Az első réteg mindig a krém, majd leszórjuk a darált keksszel (kakaós és sima váltakozva) úgy, hogy a szélére több kerüljön, aztán jöhet a darabolt keksz vagy szárazsütemény. Ezt folytatjuk, míg meg nem telik a pohár. A tetejére felcsíkozzuk a narancshéjat és hűtőbe téve hagyjuk összeérni az ízeket. 

6 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes gyors desszert, én is szeretem az ilyeneket! Gyorsan elkészülnek, és finomak...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igaz, viszont sajnos nagyon gyorsan el is fogy.... :)

      Törlés
  2. Nagyon finomnak tűnik! Tuti, hogy kipróbálom! Nagy narancsimádó a család! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem nektek is ízleni fog, a tarsolyomban pedig van még pár narancsos recept, amit még szeretnék kipróbálni :)

      Törlés
  3. Megcsináltam és nagyon finom lett! Köszi az ötletet! + Feliratkoztam olvasódnak, nézz be te is hozzám, ha ráérsz. Szép napot!

    VálaszTörlés
  4. Tényleg örülök, hogy ízlett, majd ha lesz egy kis időm biztosan átnézem az oldalad :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...